Smakuj lato w najlepszym wydaniu

Cotygodniowy Targ na Zielonym.

Środek lata, środek tygodnia, środek miasta – czyli idealny czas i miejsce, by spotkać się z naturalnymi smakami i tymi, którzy je tworzą. Już dziś (6 sierpnia), w godzinach 13:00–17:00 plac Krakowski znów zapełni się stoiskami pełnymi ekologicznych produktów, aromatów i dobrej energii.

Na miłośników rzemieślniczej jakości czekać będą producenci, którzy łączą tradycję z pasją, a ich produkty – od warzyw po wypieki – tworzone są z poszanowaniem natury i sezonowości. Wśród wystawców można znaleźć:

Chlebio • Piekarnia ekologiczna – wypieki z dawnych gatunków zbóż,
Ekologiczne Gospodarstwo Kramek i Chodź Na Pole Edgar Latała – świeże, ekologiczne warzywa i owoce,
Ogród Permakulturowy w Dobrym Smaku – warzywa i zioła uprawiane zgodnie z rytmem natury,
Fish Max – ryby z Ochab i naturalne wędliny,
GAWOR – tradycyjne, mistrzowskie wędliny z Podstolic,
Zagroda na pograniczu – kozi nabiał, kiszonki i przetwory,
Seromaniak.pl – sery farmerskie z całej Europy i oliwki,
Makaron Soni – jaja z wolnego wybiegu, przepiórcze oraz domowe makarony,
Kaffel Gliwice – croissanty na słodko i wytrawnie,
A żeby zakupy robiło się jeszcze milej, można zakupić pyszną kawę u KAFAR – Palarnia Kawy.

Nie zabraknie rozmów z producentami, okazji do spróbowania czegoś nowego i… pięknego pretekstu, by choć na chwilę zwolnić w środku dnia.

zdjęcie dekoracyjne